Zaterdag 1 april (15.00 uur) opent een duo expositie van de kunstenaressen Lucie van der Plas en Heleen de Lange in het NH hotel in Zoetermeer.

Lucie raakte tijdens een reis naar Nieuw Zeeland geïnspireerd door de prachtige uitgestrektheid en de grote diversiteit van de natuur. Wat haar het meest “pakte” was het water, dat zij in verschillende vormen en kleuren waarnam. Dit resulteerde in verschillende schilderijen die als thema water hebben. Naast het bovengenoemde werk, vindt u ook een aantal werken met het thema Waddeneilanden.
Twee werken creëerde ze naar aanleiding van de ramp van de MH17 in juli 2014.
Haar werk bestaat voornamelijk uit acrylverf en gemengde technieken. Lucie heeft haar atelier Lucreatief aan het Bredewater 16 in Zoetermeer, waar zij o.a. schilder- en tekenlessen en creatieve workshops geeft.

De schilderijen van Heleen zijn kleurrijk. Ze zet ze laag voor laag op met acrylverf. Ze hanteert het paletmes waarmee ze met spontane strepen verf haar doeken creëert. Ze boetseert met de verf. Zo ontstaat er reliëf in haar werken wat diepte geeft. Door lichtinval en schaduwwerking wordt dit nog eens benadrukt.
Vrouwenfiguren, landschappen en bloemen vormen een onuitputtelijke bron voor inspiratie. Nieuw in haar werk zijn speelse vrouwenportretten.
Wilt u meer informatie over Heleen en haar werk, kijk dan op www.atelierheleen.nl.

U bent van harte welkom op de opening van deze bijzondere expositie op zaterdag 1 april om 15.00 uur in het Nh hotel, Danny Kayelaan 20 in Zoetermeer. Beide kunstenaressen vertellen dan iets over elkaars werk. Daarna is de expositie dagelijks te bezichtigen tot vrijdag 19 mei 2017.